Hydropack Hydraulics

Hydropack Hydraulics

Hydropack biedt kwalitatieve hydraulische componenten en systemen volgens de laatste technologie. Wij zijn gespecialiseerd in het ontwerp, de productie, de installatie en in het onderhouden van hydraulische besturingssystemen voor diverse sectoren: Industrie, Infra, Transport & Loading, Offshore en Maritiem.

Onze passie ligt in het engineeren en integreren van kwalitatief hoogwaardige hydraulische systemen. De kracht van deze hydraulische systemen wordt aangewend om met precisie bouwwerken in beweging te zetten.

Het stopt voor Hydropack niet bij het installeren en opleveren van systemen. Wij begrijpen dat stilstand voor bruggen, sluizen of productieprocessen tot een minimum gereduceerd, of zelf voorkomen dient te worden. Hydropack biedt een volledig servicepakket op de geleverde systemen:

  • adequaat oplossen van storingen
  • upgrades van installaties met de nieuwste technologische ontwikkelingen en in lijn met de laatste wettelijke normen
  • preventief en periodiek onderhoud door specialisten

Als ontwerper en producent van hoogstaande hydrauliek systemen richten wij ons op het onderhouden van een lange termijn relatie met onze klanten en leveranciers. Mede daarom werken wij met een kwaliteit management systeem volgens ISO 9001. Tevens is Hydropack VCA** gecertificeerd.

Hydropack is gevestigd in Zoetermeer (NL) waar we met een enthousiast team van meer dan 20 medewerkers klaar staan voor onze wereldwijde klanten.

Geschiedenis

1983 Hydropack wordt opgericht

1987 Hydropack wordt geautoriseerd distributeur van o.a. ATOS, een toonaangevende, Italiaanse  fabrikant van hydraulische componenten. Met deze stap wordt Hydropack een belangrijke speler op het gebied van hydrauliek en kunnen onze klanten beschikken over een compleet pakket hydraulische componenten.

De groei van Hydropack zet door met steeds meer opdrachten voor complexe hydraulische installaties voor sluizen, bruggen en andere infrastructuur projecten.

1997 Hydropack betrekt een nieuw pand met een vloeroppervlakte van bijna 2.000 m2 en volledig afgestemd op de activiteiten van Hydropack. Kantoren, magazijn, servicewerkplaats, assemblagehal, coating installatie en een testruimte.

2015 De eigenaar van Hydropack neemt afscheid en het bedrijf komt in handen van Quadrum Capital.

2019 Hydropack wordt onderdeel van de Vydraulics group, op dat moment bestaande uit Vremac Cylinders, Vapo Hydraulics en Hydropack Hydraulics. Met deze stap wordt Hydropack een geduchte speler op de markt voor hydraulische systemen en cilinders met als doel om sterk te groeien in omvang en in productrange.

2023 Hydropack is verhuisd naar Zoetermeer en als zelfstandige productgroep binnen Doedijns bv geplaatst, dat inmiddels ook onderdeel is van de Vydraulics group. Hierdoor maken Hydropack en Doedijns optimaal gebruik van elkaars middelen. De merknaam Hydropack blijft bestaan.